Facebook
Jeugdklup John F. Kennedy Velden Jeugdklup John F. Kennedy Velden
Terug naar activiteiten

Sintermerte

JFK Velden organiseert ieder jaar op de zaterdag vóór 11 november de Sint Maartensviering. In het Veldens dialect ook wel Sintermerte genoemd.

‘s Ochtends kunnen alle kinderen uit Velden (en omstreken) mee tobben met de vrijwilligers van de JFK. Zij sprokkelen dan hout in een nabij gelegen bos om de troshoop nog groter te maken.

Particulieren kunnen hun snoeiafval op zaterdag tussen 09.00 en 15.00 uur brengen naar de locatie van de troshoop. Geen geschilderd hout, hout met spijkers of kluiten. In verband met het opruimen is een vrijwillige bijdrage zeer welkom. Snoepbonnen zijn van te voren te koop en bij de troshoop direct in te leveren voor een snoepzak. Indien voorradig zijn snoepbonnen te koop bij de troshoop.

Snoepbonnen zijn van te voren te koop en bij de troshoop direct in te leveren voor een snoepzak. Indien voorradig zijn snoepbonnen ook nog te koop bij de troshoop.

Aan het begin van de avond vertrekt de lampionnentocht vanaf de St. Andreaskerk met Sintermerte en d’n erme man naar de troshoop. Meer informatie volgt enkele weken van te voren via advertenties in het Klokje en posters in het dorp.

Meer informatie volgt enkele weken van te voren via advertenties in het Klokje en posters in het dorp.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!